A Jászkunság kiválóságait jutalmaztak és ünnepelték a 15. Prima-gálán

A Jászkunság kiválóságait jutalmaztak és ünnepelték a 15. Prima-gálán
2019.09.18.

A területi Prima Primissima díjátadó gála időpontja, szeptember 16, már hagyományosan e jeles rendezvény napja Szolnokon. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete tizenötödik alkalommal rendezte meg a nagyszabású ünnepséget, ahol a megye legkiválóbbjait köszöntötték, ezúttal az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Megyénk még az elsők között csatlakozott a tavaly elhunyt Demján Sándor kezdeményezéséhez, melynek célja az volt, hogy az általa alapított Prima Primissima díjat kibővítése, egy-egy adott térség kiemelkedően teljesítő személyiségeire is ráirányítva a figyelmet a területi Prima díj odaítélésével – politikai pártoktól, széljárástól függetlenül.

A kulturális műsorral színesített nagyszabású gálának a helyszíne új volt, a hangulat és a szervezők lelkesültsége a régi. Az érdeklődésre sem lehetett panasz, a meghívottak teljesen megtöltötték a nézőteret.

Színvonalas műsorszámok és a jelöltekről készült kisfilmek bemutatása után végre kiderült, kik bizonyultak a legkiválóbbnak. Az Új Néplapból kivágott szavazólapok száma (összesen közel húszezer érkezett be augusztus végéig) és a tanácsadó testület véleménye alapján, ezúttal is három Prima díj talált gazdára.

A díjnak és a vele járó nettó egymillió forintról szóló csekknek az MH Légierő Zenekar Szolnok, a Jászság Népi Együttes, valamint Mészáros István színművész örülhetett. Közönségdíjat kapott Girnt Vilmos festőművész, különdíjban részesült Serfőző Simon író, költő, ők az elismerés mellett kétszázötvenezer forinttal térhettek haza. A díjazottak mindegyike Pogány Gábor Benő Kincsem című plakettjét kapta.

A később díjazott Jászság Népi Együttes műsorával is elvarázsolta a gálaünnepség közönségét.

70722412_3184808218226660_8531182432982925312_n

Jászság Népi Együttes, Szűcs Gábor művészeti vezető:

Nagyon örültünk, hogy egyáltalán szóba került a nevünk, és bejutottunk a döntőbe. Sok szimpatizánsunk van a megyében, és a tanácsadó testület is ismeri a munkánkat, így bizakodtunk. Itt mindenki megérdemelten kapott díjat, gratulálunk nekik, de a többiek is megérdemelték volna. Velünk volt a közönség, nagyon köszönjük nekik. E díj újabb löket nekünk, hogy magas színvonalon folytassuk tovább a munkát.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.