A Hűtőgépgyári lakótelepen jó élni

A Hűtőgépgyári lakótelepen jó élni
2024.02.01.

 A 10-es választókerületben Bozsik Ferenc várta a terület lakóit bejárásra és fórumra, január 31-én, hogy észrevételeikkel, véleményükkel hozzájárulhassanak ahhoz, hogy képviselőjük minél eredményesebben dolgozhasson értük.

Korábban is jó volt, s most is jó itt élni, mert az itt lakók többsége nagyon figyel környezetére, rendben, tisztán tartja azt. Ez derült ki már az Ifjúság utcai találkozó kezdetén, majd a bejárást követő fórumon is, melyek nagy érdeklődés mellett zajlottak Közel harmincan kísérték el a körzet képviselőjét, Bozsik Ferencet a bejárásra, majd az azt követő fórumon is ennyien voltak.

Az első probléma, melyet Bozsik Ferenc feljegyzett, az a Hűtőgépgyár felé vezető úton a hídon való kerékpáros, illetve gyalogos közlekedés kérdése volt. Mindkét oldalon nagyon keskeny burkolt út található, melyen egy kerékpáros fér csak el. Ugyanakkor mindkét oldalon lehetőség lenne ezt a két sávot bővíteni, hogy a közlekedés mindenképpen biztonságosabb legyen. Felmerült az is, hogy a híd után erről az útról a különböző napszakokban milyen nehéz kifordulni a város felé, illetve a másik oldalra is. A megoldást egy körforgalom jelentené, ám ennek olyan költségei vannak, melyet a város nem tud bevállalni. Ez derült ki Bozsik Ferenc válaszából, amit erre a felvetésre adott.

A Hűtőgépgyárhoz vezető út kapcsán az is felmerült, hogy nagyon sok olyan kamion is használja, amelynek az elkerülőn kellene közlekednie. Így az út minősége gyorsabban romlik. Mikorra várható, hogy ebben történik valami? – tették fel a kérdést. Bozsik Ferenc elmondta, hogy megtörtént az a forgalomszámlálás, amelynek eredményekét táblázzák majd ki az utakon, hogy a kamionok merre közlekedhetnek. Ez várhatóan már tavasszal megtörténik. A zajvédő fal miért nincs végig az út és a lakótelep között megépítve? – volt egy másik kérdés. Ennek minden bizonnyal anyagi okai voltak, hangzott a válasz. Most pedig lassan az is kérdés lesz, hogy a meglévő fal karbantartása is lassan esedékes lesz.

Szó volt még a bejáráson 22 fa kivágásáról is, melynek ügyében Jászfényszarú önkormányzata végzi az eljárást (ne legyen összeférhetetlenség). Az önkormányzat lehetőségeinek ismeretében szükséges lesz majd a következő években az Ifjúság utcára csatlakozó utcákban az útburkolat felújítására, javítására is.

A bejárás végén az egykor Hűtőgépgyári Sportcsarnokban tartottak lakossági fórumot, ahol még több, a közlekedéssel kapcsolatos észrevétel hangzott el. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a lakótelepen működő Lehel Strandfürdő sorsa, Balogh Béla alpolgármester válaszolt. Elmondta, hogy jelenleg zajlik egy pályázat, de annak eredményétől függetlenül is, a strandfürdő mindenképpen üzemelni fog. Az önkormányzat számára persze a legjobb megoldás az lenne, ha érkezne érvényes pályázat, mert egyrészt levenné a működés terhét a városról, másrészt az üzemeltetésben is érdekelt lenne a tulajdonos, s ez garancia lenne a szolgáltatás színvonalára. A megoldásra váró feladatok felsorolása mellett egy dicséret is elhangzott a fórumon, amely a hulladékszállítást és a zöldhulladék szállítását végzők felé hangzott el.

 

Szántai

20240131_150647

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.