JÁSZBERÉNY VÁROSI STRANDFÜRDŐ FEDETT USZODA TECHNOLÓGIAI HŐ- ÉS VILLAMOSENERGIA-IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE

KEOP-4.10.0/U/15-2015-0015JÁSZBERÉNY VÁROSI STRANDFÜRDŐ FEDETT USZODA TECHNOLÓGIAI HŐ- ÉS VILLAMOSENERGIA-IGÉNYÉNEK
KIELÉGÍTÉSE

 

Az uszoda folyamatosan romló állapota miatt tavaly a tartószerkezet megerősítésre került, de a folyamatos ellenőrzések során kiderült, hogy a faszerkezet mielőbbi teljes cseréje indokolt. A város szeptemberben értesült arról a pályázati lehetőségről, amelynek segítségével a Jászberényi Lehel uszoda energetikai korszerűsítése mellett a statikai felújítása is elvégezhető. A kormány döntése alapján 166 millió forintból 20% önerő vállalása mellett élvezhetik a város lakói a megújult és minden szempontból alkalmas uszodát.

A fejlesztés fő célja volt, hogy a villamos energia, valamint földgáz felhasználásának költségei csökkenjenek, amelyek jelentős terhet rónak az üzemeltető költségvetésére. Továbbá felújításra került a tetőszerkezet, amely keretében kicserélték a főtartókat, az összekötő gerendákat, a tartószelemeneket, és új, a legkorszerűbb előírásoknak is megfelelő héjazat került felhelyezésre. Az így megújult tetőszerkezetre napelemes rendszer került elhelyezésre, valamint a hőszivattyú beszerzésére és kiépítésére is sor került a projektben.

Az elsősorban energetikai célú fejlesztéssel üzemeltetési költséget takarít meg a város, amelyből a jövőben medence fejlesztés és a szolgáltatások javítását szeretnék megoldani. A megújult uszodát nagy örömmel veszik használatba a helyi sportegyesületek, diáksport szövetségek, iskolák, óvodák és a szabadidejükben úszni vágyó kicsik és nagyok.