Jászberény Város Honlapja
 
Üdvözöljük
Jászberény Város
Honlapján!
.: BEMUTATKOZÁS :.
.: INTRODUCTION :.
.: DIE VORSTELLUNG :.
.: SINPREZENTO :.
.: WPROWADZENIE :.
 
  Önkormányzat Hivatal Intézmények Közérdekű adatok Város Idegenforgalom
 
Akadálymentes oldal
 
  ...REGIO-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Társulás...
 

„Helyzetjelentés”
A
REGIO-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Társulás
Jászberényi és Dél-Hevesi kistérsége
szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének fejlesztése
(KEOP-7.1.1.1/09-2009-0006)
projekt kapcsán

A projektben megvalósítandó, építendő építményekre (Jászberényben, Hevesen, Jászárokszálláson és Jászladányon hulladékudvar, Jásztelki Regionális Hulladéklerakó Telepen mechanikai-biológiai előkezelő mű, szelektív válogatómű, kiszolgáló épület átalakítása) a tervezők határidőre elkészítették a terveket. Ezek engedélyeztetésre benyújtásra kerültek az illetékes hatósághoz: Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Igazgatóság Építéshatósági Osztályához. A tervek hiánypótlásai folyamatban vannak. Ez alapján az alábbi hiánypótlási tételeket kell még benyújtani, az engedély kiadásához:
Jászberény hulladékudvar: A tervek hiánypótlása megtörtént, engedélyezése folyamatban van.
Jászárokszállás hulladékudvar:  Problémaként merült fel, hogy a kijelölt terület megközelítésére tervezett út földhivatali bejegyzése nem közterület vagy út, így a terveket engedélyező hatóság további hiánypótlást írt elő, mely a hulladékudvar területére vezető út átminősítését takarja. Ez el is indult, azonban a Földhivatali eljárás időigényes.
Heves hulladékudvar:   Itt is problémaként merült fel, hogy a kijelölt terület megközelítésére tervezett út földhivatali bejegyzése nem közterület vagy út, így a terveket engedélyező hatóság további hiánypótlást írt elő, mely a hulladékudvar területére vezető út átminősítését takarja.
Jászladány hulladékudvar:    A telekalakítás után a tulajdoni lap 2011 májusában elkészül, mely után az engedély kiadási fázisba kerül.
Jásztelki Regionális Hulladéklerakó Telep:    A hiánypótlás egyik eleme a védsáv áthelyezésének ügye. Ehhez talajvédelmi tervet kell készíttetni, mely után kerülhet a z illetékes földhivatal elé az ügy. Sajnos időigényes, több hónapot jelenthet.

A projekthez tartozik egy kötelezően magadandó statisztikai dokumentáció elkésztése is, melynek adatlapjai kiküldésre kerültek a településekre. Ezen – Polgármesteri Hivatalokból – megküldendő adatok alkotják majd a Társulás fenntarthatósági és esélyegyenlőségi statisztikai adatait.

A projektben a kötelezően választható szempontok közül a Társulás a Fenntarthatósági terv (Local Agenda 21) elkészítését vállalta. Ennek kidolgozása folyamatban van. Ehhez a Társulás részéről kiküldésre került a településekre egy kérdőív, melyekből – visszaküldés után – egy elemzés készül a Fenntarthatósági tervhez. Mivel a Fenntarthatósági terv – a Társulás esetében – csak kistérségre tud készülni (közigazgatási határok miatt), így 2 db készül külön-külön.

A projekt II. fordulójához beadandó Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány részeként a szállítók kérdéskörét is véglegesíteni kell, melyet már az elnökség többször is tárgyalt, s mely aktuális téma Társulási Tanácsülésnél is.

Jászberény, 2011. május 16.

Urbán Csaba sk
projekt-koordinátor

   
 


Hírek

Képek
Szerződés