Miért szükséges?


Jászberény Város közvilágításának költségei évről-évre nagyobb terhet rónak a költségvetésre, ezért a város és közigazgatási területének teljes közvilágítási hálózatát felülvizsgáltatta, korszerűsítési, illetve energiahatékonysági koncepciót készíttetett. A koncepció kidolgozás alapadatait a település közvilágítási hálózatának teljes körű és részletes felmérése szolgáltatta. A részletes felmérésében szerepel a hálózat és a tartószerkezetek típusa, a tartószerkezetek távolsága egymástól és a megvilágítandó felülettől, a karok benyúlása, a fénypont magasságok, a tartószerkezeteken elhelyezett lámpatestek típusa és a benne elhelyezett fényforrások teljesítménye.
A korszerűsítéssel kitűzött cél, hogy a település közvilágítása megújulva, a világítási feladathoz alkalmazkodva, modern és energiatakarékos lámpatestekkel, fényforrásokkal üzemeljen költséghatékonyabb üzemeltetés mellett.
A meglévő, és jelenleg üzemelő lámpatestek, a főbb közlekedési utak mellett, valamint a belvárosban, parkokban és a lakótelepi részeken, nagynyomású Nátriumlámpás lámpatestek, míg a kisebb forgalmú és alárendeltebb közlekedési utak mentén, többnyire kompakt fénycsöves fényforrással üzemelő lámpatestek vannak.