Pályázati ismertető


Miért szükséges?

  • Komplex akadálymentesítés

Az épületegyüttes jelenlegi állapotában nem felelnek meg a komplex akadálymentesítés követelményeinek. Az ajtók nem megfelelő méretűek, a fürdők kialakítása nem megfelelő, továbbá nem készültek vezetősávok, figyelmeztető jelzések, információs táblák, indukciós eszközök, stb.
Az épület bejáratait megközelítő rámpák nem felelnek meg az akadálymentesség követelményeinek.
 

  • Utólagos hőszigetelés

Az épület külső falszerkezetei és födémszerkezetei a mai korszerű energetikai követelményértékeknek nem felelnek meg, ezért felújításra szorulnak.
 

  • Nyílászárók cseréje

Az intézmény nyílászárói rossz állapotúak, sem a szigetelésük, sem a légzárásuk nem megfelelő ezért az intézmény hővesztesége nagymértékű.
 

  • Fűtési rendszer korszerűsítése

Az intézmény épületének bővítésére 1993. évben került sor, valamint kiépítésre került a fűtési rendszer is. Az akkor elvégzett munkák során alakult ki az intézmény jelenlegi állapota.
A kazánháztól távolabbi gondozási egység lakószobáinak felfűtése nehezen oldható meg.
 

  • Nővérpult kialakítása

Jelenleg az otthonban nővérszoba található az intézmény központi részében. A zárt nővérszobával ellentétben a nővérpult már sokkal korszerűbb megoldás a gondozást, ápolást végző intézményekben.
 

  • A mosodába modern energiatakarékos szárítógépek beszerzése

Az intézmény saját mosodával rendelkezik, amely 1993. évben került átadásra. A mosoda a hét öt napján napi nyolc órában üzemel. Az ellátást igénybevevők egészségi és fizikális állapota miatt az elmúlt években növekedett a napi szennyes textíliák mennyisége.
A mosodában közel 20 éves ipari gépek is találhatók, melyek cseréje szükségessé vált.
 

  • Hidraulikus betegágyak beszerzése


Korszerű ápolás, gondozás megfelelő eszközökkel végezhető. A régi elavult betegágyak használata során az ágyhoz kötött ellátottak életkörülményei nem megfelelőek és a szakdolgozók munkája is nehezített.