Pályázati ismertető


Mi újul meg?

A „Naplemente” Idősek Otthonában a projekt segítségével, megvalósuló korszerűsítéssel az intézmény által nyújtott szolgáltatás minőségének javulása, és az ellátást igénybevevők méltó életkörülményeinek megteremtése érhető el.

 

A fejlesztés során az alábbi tevékenységek valósulnak meg:

 

  • Komplex akadálymentesítés

Az épületegyüttes komplex akadálymentesítése tervezett. Az akadálymentesítés során az ajtók megfelelő méretűre történő cseréje, akadálymentes használatú fürdők kialakítása és a meglévő fürdők és WC helyiségek átalakítása, felújítása történik.

Kiépítésre kerülnek a vezetősávok, felszerelésre kerülnek a figyelmeztető jelzések, információs táblák, indukciós eszközök, stb.

Az épület körüli járdák átalakítása, és a rámpák akadálymentességnek megfelelő átépítése fog megtörténni.

 

  • Utólagos hőszigetelés

A felújítás keretében az épület külső falazatának és födémjeinek utólagos hőszigetelése fog megtörténni.

 

  • Nyílászárók cseréje

Az intézmény jelenlegi rossz állapotú nyílászárói kibontása után hőszigetelő üvegezésű műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre.

 

  • Fűtési rendszer korszerűsítése

A meglévő elavult gázkazánok elbontása után korszerű gázkazánok beépítése fog történni.

 

  • Nővérpult kialakítása

Jelenleg az otthonban zárt nővérszoba található. Az átalakítás során az intézmény központi részében nővérpult kerül kialakításra. A nővérpult elkészülte után a gondozók megfelelően be tudják látni a gondozási egységet, jobban tudnak figyelni a demenciával kezelt ellátottakra, akiknél fennáll az elkóborlás veszélye.

 

  • A mosodába modern energiatakarékos szárítógépek beszerzése

Az intézmény mosodájába 2 darab új, modern, energiatakarékos szárítógép kerül beszerzése.

 

  • Hidraulikus betegágyak beszerzése

A beszerzendő hidraulikus betegágyak több pozícióba állíthatók, az ellátottak igényeinek megfelelően. A gondozóknak erőkifejtésre nincs szükségük arra, hogy megfelelően be tudják állítani az ágyakat, így munkájukat nagymértékben segíti. A betegágyak beszerzése az ágyhoz kötött ellátottak komfortérzetét javítani fogja, és a szakdolgozók munkáját is meg fogja könnyíteni.