Jászberény Város Honlapja
VÁROS
Testvérvárosok    Ökoiskolák   Civilszervezetek   Sportegyesületek   Kitüntetettek   Közvéleménykutatás   Az új közigazgatási eljárásról   Közérdekű elérhetőségek   Ügyeletfigyelő rendszer   I-SMS ügyintézés    Linkek

Országos ügyeletfigyelő rendszer - magyarul, angolul, németülCégünk, a szolnoki székhelyű QN Creative Studio Kft. kutatásának és fejlesztői munkájának eredményeképpen jött létre az Országos Ügyeletfigyelő Rendszer, a

www.ugyelet.hu és a wap.ugyelet.hu

amely közérdekű és közcélú adatokkal tájékoztatja a magyar és külföldi lakosságot
hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon igénybe vehető   ügyeleti ellátásokról, szolgáltatásokról, 3 nyelven, térképes melléklettel.


A rendszer informatikai felépítése korszerű technológiára épül: térinformatikai alapja, térképpel támogatott karbantartó programja alkalmas arra, hogy központi adatbázisába közvetlenül maguk a szervezők is feltölthessék ügyeleti adataikat (földrajzi helytől és időtől függetlenül), mellyel egységesíthető az országos adatszolgáltatás. A javítás, ellenőrzés, adatelemzés és archiválás, - valamint a lakosság és a média egyidejű tájékoztatása. E folyamatok egységesítésével nemcsak az adatok naprakészsége, az adatáramlás biztonsága, hanem az adatkezeléssel járó idő - és költség megtakarítás is garantálható.

Lakossági tájékoztató felülete felhasználóbarát, egyszerű, áttekinthető, könnyen értelmezhető.  Felülete bárki számára használható, akár interneten, akár mobiltelefonon kíván ügyeletet keresni.

Az ügyeletfigyelő rendszer jelenleg alapellátási (orvosi), nyitva tartó és ügyletes gyógyszertárakról nyújt országos tájékoztatást,

amelynek naprakész adatait a Regionális és a kistérségi ÁNTSZ-ek, ügyeletellátók és ügyeletszervezők szolgáltatják. A rendszer feltöltését a QN Creative Studio Kft. munkatársai végzik.
Az ügyeletfigyelő rendszer további tartalmi fejlesztése az állatgyógyászat-; műszaki-; mentési és hibaelhárítási ügyeletcsoportok feldolgozásával folytatódik, melynek eredményeként 2008. év végére számtalan közérdekű ügyeleti adattal áll a lakosság szolgálatára.
A rendszer fejlesztése 4 éves múltra tekint vissza, Közép-Magyarországi régiójának kialakítását a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatta, az ország teljes kiépítését a cég önerőből valósította meg.

Ez a rendszer nemcsak hazánkban, de Európában is egyedülálló, Magyarország példájára a többi országban is kiépítésre kerülhet.